درمان با تراکشن چیست؟

درمان با تراکشن چیست؟

گاهی اوقات، درد شما نه‌تنها در مناطق گردن یا کمر تمرکز پیدا می‌کند، بلکه ممکن است در نواحی بازو، دست‌ها یا پاها نیز حس شود. همچنین، احتمال وجود ضعف در اندام‌های انتهایی مرتبط با گردن یا کمر نیز وجود دارد. در این موارد، پزشکان باید هر نوع مشکل تحریک یا فشردگی ریشه عصب نخاعی و عصب محیطی را به‌عنوان بخشی از احتمال آسیب‌دیدگی به دیسک نخاعی یا اختلال در عملکرد مفصل در نظر بگیرند. یکی از راهکارهای مؤثر در این زمینه، استفاده از تراکشن یا کشش ستون فقرات است. در این مقاله به پاسخ این سؤال که درمان با تراکشن چیست؟ خواهیم پرداخت.

 

تراکشن درمانی چیست؟

تراکشن درمانی یا کشش ستون فقرات نوعی روش درمانی است که به‌منظور کاهش درد، با استفاده از کشش در فیزیوتراپی توسط متخصص اجرا می‌شود. این روش در دهه‌های گذشته به‌عنوان یک روش پیشرفته درمانی موردتوجه قرار می‌گرفت، اما با پیشرفت روش‌ها و فن‌های جراحی برای درمان گرفتگی ماهیچه، مشکلات ستون فقرات و شکستگی‌ها، تمایل به استفاده کمتر شده است. در حال حاضر، تراکشن درمانی بیشتر به‌عنوان یک روش تسکین موقت درد و آرامش محل جراحت در مراحل اولیه درمان یا پس از حادثه استفاده می‌شود و همچنین به‌عنوان یک گزینه مؤثر برای درمان افرادی که با درد مزمن و دائمی در گردن، کمر، دسته و پنجه روبرو هستند. این روش همچنین می‌تواند در درمان عارضه‌های خاص ستون فقرات مؤثر باشد.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
عوارض ارتوپدی در دیابت

 

تراکشن درمانی چطور عمل می کند؟

تراکشن درمانی یا کشش ستون فقرات یک روش درمانی است که با استفاده از کشش در فیزیوتراپی به منظور کاهش درد اجرا می‌شود. بین مهره‌های ستون فقرات، صفحاتی به نام دیسک وجود دارد که شامل لایه‌های خارجی است. زمانی که فشار به این لایه خارجی وارد شده و باعث آسیب‌دیدگی آن می‌شود، ماده نرم از آن خارج می‌شود. این اتفاق باعث اعمال فشار بر روی اعصاب و دیسک بین مهره‌های غضروفی می‌شود که باعث درد می‌شود. روش تراکشن درمانی باعث می‌شود فشار از روی دیسک کاهش یابد، موجب بازگشت ماده نرم به جایگاه خود شده و فشار از روی اعصاب برداشته شده و درنتیجه، درد به‌طور کامل کاهش می‌یابد.
علاوه بر این، تراکشن درمانی برای ایجاد فاصله و از هم دور شدن دو استخوان متصل به هم نیز استفاده می‌شود. این فاصله باعث کشش بافت نرم در اطراف مفصل می‌شود، باهدف بازگشت بخش‌های آسیب‌دیده مثل ناحیه شکستگی یا در رفتگی به جایگاه خود. این روش نه‌تنها در کاهش درد مؤثر است بلکه در جلوگیری از خشک شدن دیسک نیز تأثیرگذار است؛ زیرا در مدت زمان کوتاه، باعث آبرسانی و خون رسانی به دیسک می‌شود که بازسازی و ترمیم آن را تسهیل می‌کند.

به‌طورکلی، هدف از تراکشن درمانی یا کشش ستون فقرات، وارد کردن فشار بر روی قسمت‌ها و بافت های آسیب‌دیده بدن است. این روش اغلب با استفاده از وزنه‌ها، قرقره، یا طناب اجرا می‌شود. تراکشن گردنی و تراکشن کمر ازجمله قسمت‌های متداول بدن هستند که ممکن است تحت این درمان قرار گیرند.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
علت زانو درد در کودکان
درمان با تراکشن چیست؟
درمان با تراکشن چیست؟

مدل های مختلف تراکشن

تراکشن ستون فقرات را می‌توان به پنج دسته تقسیم کرد:

تراکشن پیوسته

در این روش، کشش به مدت چند ساعت در یک زمان اعمال می‌شود. این مدت طولانی معمولاً نیازمند اعمال مقادیر کم وزن است. این نوع تراکشن به‌طورکلی به جداسازی ساختارهای ستون فقرات تأثیر زیادی ندارد و وزن قابل تحمل برای بیمار به‌اندازه‌ای است که به جدا شدن مهره‌ها منجر نشود.

تراکشن پایدار

در تراکشن پایدار، مقدار ثابتی از کشش برای دوره‌هایی از چند دقیقه تا حداکثر یک ساعت اعمال می‌شود. این مدت معمولاً با اعمال نیرو و وزن بیشتری همراه است. این روش در اروپا گسترده است و به‌عنوان کشش استاتیک نیز شناخته می‌شود.

تراکشن مکانیکی متناوب

این نوع تراکشن شامل دستگاه مکانیکی است که کشش را به‌طور متناوب هر چند ثانیه یک‌بار اعمال می‌کند. تراکشن مکانیکی متناوب یکی از محبوب‌ترین شکل‌های درمان تراپی است.

تراکشن دستی

در تراکشن دستی، کشش یا تراکشن معمولاً برای چند ثانیه اعمال می‌شود. می‌توان این کشش را به صورت یک ضربه ناگهانی و سریع نیز اعمال کرد.

تراکشن موضعی

در تراکشن موضعی، کشش طولی با استفاده از بالش، بلوک یا کیسه‌های شنی به‌ویژه در موقعیت‌های مختلف اعمال می‌شود. این نوع تراکشن معمولاً شامل خم شدن جانبی است و تنها در یک‌طرف بخش نخاعی اعمال می‌شود.

 

تراکشن مناسب چه کسانی نیست؟

همان‌طور که می‌دانید، روش تراکشن درمانی بهبود عملکرد درمانی بسیاری از بیماری‌های مفصلی و آسیب‌دیدگی را تسهیل می‌کند؛ اما گاهی اوقات ممکن است این روش منجر به افزایش درد شود که ممکن است شدیدتر از وضعیت اولیه باشد. به همین دلیل، استفاده از تراکشن یا کشش ستون فقرات برخی افراد ناسازگار و خطرناک باشد. افراد مبتلابه انواع تومور و سرطان، پوکی استخوان، شکستگی، آئورت شکمی، عفونت روماتیسم مفصلی گردن و افراد دارای ایمپلنت فلزی در ستون فقرات خود نباید از این روش درمانی استفاده کنند.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
تراز کردن کشکک زانو چیست؟

همچنین، افرادی که شرایط فیزیکی خاصی دارند مانند بیماران قلبی و عروقی، زنان باردار، نیز ممکن است نتوانند از روش کشش ستون فقرات استفاده کنند. برای تشخیص و ارزیابی مناسبی از کاربرد روش تراکشن ستون فقرات، مراجعه به یک فیزیوتراپیست یا مشاوره با پزشک شما پیشنهاد می‌شود. این اقدامات به توجه به سوابق پزشکی شما انجام می‌شود تا تصمیم گیری صحیح در مورد امکان و مزایای استفاده از تراکشن برای شما انجام شود.

درمان با تراکشن چیست؟
درمان با تراکشن چیست؟

بهترین دکتر برای انجام تراکشن

هرگونه تأخیر در مراجعه به پزشک می‌تواند پروسه درمانی ستون فقرات شما را سخت‌تر کند. قطعاً داشتن یک پزشک و جراح با تجربه با عملکرد بسیار خوب می‌تواند خیال شما را بابت کیفیت عمل و همچنین نتیجه آن راحت کند. شما برای انجام ترکشن می‌توانید به دکتر شاهرضایی متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. ایشان با بهره گرفتن از جدیدترین متدهای روز دنیا این جراحی را برای بیماران خود انجام می‌دهد. در صورت داشتن هرگونه سؤال در ارتباط با ترکشن می‌توانید از ایشان مشاوره بخواهید و مطمئن شوید که کاندید مناسبی برای این جراحی هستید یا خیر.

لطفا امتیاز دهید