درمان شکستگی قفسه سینه

درمان شکستگی قفسه سینه

درد در قسمت سینه به اشکال مختلف ظاهر می شود و گاهی اوقات نمایانگر مشکلات قلبی است، اما علل مختلف دیگر نیز ممکن است وجود داشته باشد. برخی از این عوامل جدی هستند، اما بسیاری از آن ها بی خطرند. در این مقاله، با علل مختلف درد در قسمت سینه و علائم آشنا می شوید و همچنین راهکارهای درمان خانگی را برای مقابله با آن بررسی می کنیم. اغلب این عوامل به قلب یا ریه ها مرتبط هستند اما بسیاری از مواقع آسیب های وارد شده به قفسه سینه مربوط به دنده ها و شکستگی آن ها است. در این مقاله به این موضوع می پردازیم پس با ما همراه باشید.

 

نشانه های شکستگی دنده

علائم شکستگی دنده ممکن است به شرح زیر باشد:

  • درد در قسمت سینه: یکی از نشانه های مهم شکستگی دنده، درد در منطقه سینه است، به خصوص هنگام نفس کشیدن.
  • تنفس عمیق: تنفس عمیق، به ویژه در حین شکستن دنده، می تواند منجر به درد شدید شود.
  • سرفه و عطسه: سرفه یا عطسه کردن نیز ممکن است باعث افزایش درد در منطقه شکستگی دنده شود.
  • مشکل در حرکت بدن: بسته به محل شکستگی، خم شدن یا پیچاندن قسمت بالایی بدن ممکن است بسیار سخت باشد.
  • ورم و قرمزی: ضربه یا فشار به ناحیه شکسته شده می تواند باعث ورم و قرمزی شود.
  • کبودی: در بعضی از موارد، ممکن است کبودی روی پوست در اطراف شکستگی دیده شود.

توجه داشته باشید که در صورت مشاهده هر یک از این علائم، مهم است که فوراً به پزشک مراجعه کنید تا تشخیص دقیق و درمان مناسب انجام شود.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی
درمان شکستگی قفسه سینه
درمان شکستگی قفسه سینه

عوارض خطرناک شکستگی قفسه سینه

شکستگی دنده ممکن است به عوارض جدی و آسیب به رگ های خونی و اعضای داخلی بدن منجر شود. احتمال آسیب دیدگی افزایش خواهد یافت به اندازه ای که تعداد دنده های مشمول شکستگی افزایش یابد. عوارض جانبی حاصل از شکستگی دنده به محل و نحوه شکستگی بستگی دارد، اما به طور کلی عبارتند از:

  • پارگی یا سوراخی آئورت: شکستگی و نوک تیز شدن یکی از سه دنده بالایی قفسه سینه ممکن است باعث پارگی رگ آئورت (رگ خونی اصلی) گردد.
  • سوراخ شدن ریه: شکستگی و نوک تیز شدن یکی از دنده های میانی می تواند سبب سوراخ شدن ریه شده و به عملکرد طبیعی آن آسیب برساند.
  • آسیب دیدگی طحال، کبد یا کلیه ها: شکستگی دنده های پایینی در قفسه سینه، اگر همراه باشد، ممکن است به آسیب دیدن طحال، کبد یا کلیه ها منجر شود.

همچنین، لازم به ذکر است که احتمال آسیب دیدگی به اعضای داخلی بدن با توجه به نوع و شدت ضربه و محل شکستگی متغیر است. در هر صورت، در صورت شکستگی دنده، حتماً باید به سرعت به پزشک مراجعه کرده و تشخیص دقیق و درمان مناسب را دریافت کنید.

 

تشخیص شکستگی قفسه سینه

در طی معاینه جسمانی برای تشخیص شکستگی دنده، پزشک ممکن است با وارد کردن فشار روی دنده ها، وضعیت درد شما را ارزیابی کند. علاوه بر این، با گوش دادن به صدای نفس کشیدن یا مشاهده حرکت قفسه سینه، سعی در تشخیص هر گونه شکستگی یا ترک خوردگی دنده خواهد کرد.

پزشک ممکن است برای تشخیص دقیق تر از تصویربرداری ها استفاده کند:

اشعه ایکس

استفاده از اشعه ایکس برای تصویربرداری می تواند وضعیت و سلامت استخوان ها را نشان دهد. این تصویربرداری البته نمی تواند مشکلاتی مثل ترک خوردن دنده یا شکستگی های تازه رخ داده را نشان دهد، اما به تشخیص هوا جنبی (collapsed lung) کمک می کند.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
انواع عفونت استخوان و روش های درمان آن

سی تی اسکن

این تصویربرداری جزئیاتی را که ممکن است در اشعه ایکس نادیده گرفته شده باشد، نمایان می کند. این اسکن حتی می تواند به تشخیص آسیب به بافت های نرم و رگ های خونی کمک کند.

ام آر آی (MRI)

این شیوه تصویربرداری برای نشان دادن بافت های نرم و اعضای داخلی در اطراف دنده ها استفاده می شود. ام آر آی می تواند شکستگی های جزئی دنده ها را نیز نشان دهد.

اسکن استخوان

این تکنیک برای دیدن شکستگی های فشاری، به خصوص در مناطقی که استخوان ها پس از آسیب های مکرر ترک خورده اند، مناسب است. در این روش، مواد رادیواکتیو به جریان خون فرد تزریق شده و مکان های در حال ترمیم استخوان در تصویر به دست آمده به خوبی مشخص می شوند.

استفاده از هرکدام از این تصویربرداری ها به تشخیص دقیق تر و تصویر واضح تر از وضعیت شکستگی دنده کمک می کند.

درمان شکستگی قفسه سینه
درمان شکستگی قفسه سینه

درمان شکستگی قفسه سینه

درمان شکستگی دنده معمولاً به شیوه های زیر انجام می شود:

  • مراقبت از خود: بیشتر دنده های شکسته در طول شش هفته به طور خودبخود بهبود می یابند؛ اما مراقبت های خودی مانند محدود کردن فعالیت ها و استفاده از کمپرس یخ روی ناحیه آسیب دیده می تواند به بهبودی و کاهش درد کمک کند.
  • داروها: مصرف مسکن ها پس از شکستگی دنده اهمیت زیادی دارد. این داروها می توانند به کاهش درد در هنگام تنفس عمیق کمک کنند و از احتمال ظهور عوارض مانند ذات الریه جلوگیری کنند. در صورت عدم تأثیر مثبت داروها و مسکن های خوراکی، مشاوره با پزشک برای تزریق داروهای بی حسی موقت در اطراف عصب های دنده آسیب دیده می تواند مورد نیاز باشد.
  • تراپی: پس از کنترل درد، پزشک ممکن است تمرینات تنفسی را به شما آموزش دهد. این تمرینات می توانند به نفس کشیدن عمیق تر کمک کرده و از بروز عوارض جانبی مانند ذات الریه جلوگیری کنند.
  • فیزیوتراپی: فیزیوتراپی نیز می تواند در فرآیند بهبودی کمک کند. تمرینات مخصوص بافت های اطراف دنده و قفسه سینه، به تقویت عضلات و افزایش انعطاف پذیری کمک می کنند.
  • استفاده از تصویربرداری: در مواردی که نیاز به تشخیص دقیق تر است، از تصویربرداری های مانند اشعه ایکس، سی تی اسکن، ام آر آی، یا اسکن استخوان ممکن است استفاده شود تا وضعیت دقیق تر شکستگی و آسیب های دیگر را نشان دهد.
این مقاله نیز برای شما مفید است:
مراقبت های بعد از جراحی آرتروپلاستی زانو

در مجموع، هر چند بیشتری از شکستگی دنده ها به طور طبیعی بهبود می یابند، اما همچنان نیاز به مراقبت های مناسب و مشاوره پزشکی دارند. هر گونه علامت یا عارضه ناشی از شکستگی دنده نیازمند ارزیابی و درمان توسط پزشک است.

 

بهترین دکتر درمان شکستگی قفسه سینه

هرگونه تأخیر در مراجعه به پزشک می تواند پروسه شکستگی قفسه سینه شما را سخت تر کند. قطعاً داشتن یک پزشک و جراح با تجربه با عملکرد بسیار خوب می تواند خیال شما را بابت کیفیت عمل و همچنین نتیجه آن راحت کند. شما برای درمانی شکستگی قفسه سینه می توانید به دکتر شاهرضایی متخصص ارتوپدی مراجعه کنید. ایشان با بهره گرفتن از جدیدترین متدهای روز دنیا این درمان را برای بیماران خود انجام می دهد. در صورت داشتن هرگونه سؤال در ارتباط با درمان شکستگی قفسه سینه می توانید از ایشان مشاوره بخواهید و مطمئن شوید که کاندید مناسبی برای جراحی هستید یا خیر.

لطفا امتیاز دهید