درمان پارگی تاندون دست

درمان پارگی تاندون دست


پارگی تاندون دست یکی از مشکلاتی است که باعث اختلال در عملکرد دست و انگشتان می شود. تاندون یکی از بافت های زنده بدن انسان است که با اتصال عضله به استخوان باعث حرکت اندام های حرکتی می شود. در واقع منقبض شدن عضلات عاملی است که باعث به حرکت درآوردن تاندون ها می شود. حرکت تاندون نیز باعث حرکت استخوان ها و مفاصل بدن می شود. هر نوع اختلالی در بافت تاندون باعث اختلال در اندام های حرکتی می شود. تاندون های دست معمولاً در قسمت ساعد قرار دارند و در صورت پارگی مانع حرکت انگشتان می شوند. به همین علت در این مطلب به بررسی راه های تشخیص و درمان پارگی تاندون دست می پردازیم.

چه عاملی باعث آسیب یا پارگی تاندون دست می شود؟

تاندون فلکسور و تاندون اکستانسور دو تاندون دست انسان هستند که معمولاً در انگشتان و سطح کف دست قرار دارند. هر یک از تاندون ها در نقطه خاصی از دست قرار گرفته اند و باعث خم شدن آن ناحیه می شوند. برای مثال تاندون فلکسور در بند آخر انگشت قرار گرفته و باعث خم شدن آن ناحیه می شود. سطح دست و انگشتان در معرض آسیب های بسیاری قرار دارند چرا که با اجسام بیرونی در ارتباط هستند.
عامل اصلی پارگی تاندون دست برخورد اجسام تیز است. شیشه، چاقو، لبه های اجسام تیز و…باعث پارگی این تاندون ها می شوند و مشکلاتی را به وجود می آورند. کش آمدن ناگهانی و شدید تاندون فلکسور نیز عامل دیگری است که باعث پارگی تاندون دست می شود. همچنین تحقیقات نشان می دهد که بیماری ارتوپدی مانند آرتریت روماتوئید باعث ضعیف شدن تاندون های دست و در نتیجه پارگی تاندون می شود.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
غضروف سازی در بدن

چه عواملی احتمال پارگی تاندون دست را افزایش می دهند؟

اگرچه ممکن است عامل اصلی پارگی تاندون دست برخورد اجسام تیز باشد اما عوامل دیگری هستند که احتمال بروز این عارضه را در دست افزایش می دهند. این عوامل عبارتند از:
1. افزایش سن یکی از عوامل است که احتمال پارگی تاندون را افزایش می دهد. با افزایش سن بسیاری از بافت های بدن انسان مانند تاندون و استخوان ها ضعیف می شوند و مقاومت خود را در برابر عوامل مختلف از دست می دهند.
2. در ورزش هایی چون بیسبال، پرتاب نیزه ، هند بال و…. به دلیل فشار و کشش ناگهانی انگشتان دست، احتمال پارگی تاندون ها وجود دارد.
3. بسیاری از کارگران به دلیل بلند کردن اجسام سنگین و تحمل فشار زیاد در معرض پارگی تاندون قرار دارند.

پارگی تاندون های دست با چه علائمی همراه است؟

علائم پارگی تاندون دست با توجه به میزان آسیب دیدگی و محل پارگی متفاوت است. اما بیشتر افراد به دلیل پارگی تاندون با علائم و نشانه های زیر همراه هستند که عبارت است از:
1. احساس درد شدید در ناحیه انگشتان و ساعد دست
2. کوفتگی و گرفتگی انگشتان دست
3. التهاب، تورم، کبودی و…در محل پارگی تاندون
4. ناتوانی در حرکات دست
5. افتادگی انگشتان دست و ساعد در محل پارگی
6. اختلال در حرکت انگشتان و دست

درمان پارگی تاندون دست
درمان پارگی تاندون دست

چه راه حلی برای درمان پارگی تاندون های دست وجود دارد؟

بهترین راه برای درمان پارگی تاندون دست، مراجعه به پزشک متخصص ارتوپد است. پزشک متخصص بعد از بررسی و معاینه بیماری از روش های مختلفی برای درمان پارگی تاندون استفاده می کنند. راه های درمان پارگی تاندون دست عبارت است از:
روش های غیر جراحی درمان پارگی تاندون دست
• فیزیوتراپی: فیزیوتراپی یکی از راه های درمان پارگی تاندون دست است که نقش موثری در کاهش دردهای ناشی از پارگی تاندون دارد. فیزیوتراپی با تحریک و افزایش حرکت اندام های دست باعث تقویت تاندون ها شده و باعث بهبود علائم پارگی تاندون می شود.
• استفاده از داروی ضد التهاب: استفاده از داروهای ضد التهابی نقش موثری در کاهش علائم پارگی تاندون ها دارد. تاندون ها در اثر پارگی باعث التهاب و تورم دست می شوند. استفاده از داروهای ضد التهابی باعث کاهش این علائم شده و درد های ناشی از این عارضه را به شدت کاهش می دهد.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
درمان صافی کف پا به روش جراحی

روش های جراحی درمان پارگی تاندون دست

جراحی پارگی تاندون دست به عوامل متعددی بستگی دارد. در صورتی که شدت علائم عارضه کم باشد و استخوان ها و اندام های دست از استحکام و کیفیت بالایی برخوردار باشند، جراحی به صورت سرپایی انجام می شود. اقدام به موقع بیمار به پزشک برای درمان نقش موثری در کیفیت جراحی دارد. در صورتی که علائم پارگی تاندون ها شدید باشد و باعث بروز عوارض جدی در فرد شود، از روش جراحی باز برای درمان اقدام می شود. در این روش برش کوچکی را روی دست ایجاد می کنند و تاندون آسیب دیده را اصلاح می کنند.

درمان پارگی تاندون دست
درمان پارگی تاندون دست

مراجعه به پزشک
در این مطلب به بررسی راه های تشخیص و درمان پارگی تاندون دست پرداختیم. پارگی تاندون دست که با علائمی چون درد شدید، کبودی، محدودیت حرکتی و علائم دیگر همراه است می تواند باعث اختلال در عملکرد دست شود. درمان به موقع پارگی تاندون دست از آسیب های جدی تر جلوگیری کرده و مانع از بروز عوارض خطرناک در دست می شود. به همین علت بهتر است برای درمان به پزشک متخصص مراجعه شود. دکتر مصطفی شاهرضایی متخصص ارتوپد و فلوشیپ جراحی زانو یکی از پزشکان با تجربه و موفق در زمینه در انواع بیماری های ارتوپدی است که بعد از معاینه و تشخیص علت عارضه برای درمان به روش جراحی یا غیر جراحی اقدام می کند.