علائم پارگی لابروم مفصل ران

علائم پارگی لابروم مفصل ران

داخل مفصل ران از اجزای مختلفی تشکیل یافته است که یکی از این اجزا لابروم نام دارد. لابروم با داشتن حالت الاستیکی شامل تاندون ها و غضروف ها است. دلایل و آسیب های مختلفی باعث پارگی لابروم مفصل ران می شوند. علائم پارگی لابروم مفصل ران بسته به شدت آسیب دیدگی، میزان پارگی نیز متفاوت خواهد بود. از این رو در این مقاله قصد داریم به بررسی علائم پارگی لابروم مفصل ران و همچنین روش های مختلف درمانی آن بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با این نوع ضایعه مفصلی، پیشنهاد می کنیم تا پایان مطلب با ما همراه باشد.

 

پارگی لابروم مفصل ران چیست؟

تمام قسمت های حفره استابولوم توسط غضروف ها پوشش داده شده است. تقویت کردن سر استخوان ران داخل حفره استابولوم از مهم ترین وظایفی است که به کمک لابروم ایفا می شود. لابروم که حالت الاستیکی دارد و استخوان ها را پوشش می دهد، در صورت آسیب دیدگی نقش محافظتی خود را از دست می دهد. در این شرایط استخوان های ران به درستی روی هم لغزیده نمی شوند و با برخورد به یکدیگر ساییده می شوند. همان طور که می دانیم، ساییده شدن دو استخوان به یکدیگر باعث بروز بیماری آرتروز خواهد شد.

با توجه به تحقیقات آماری، بیشترین ساییدگی در بخش جلویی استخوان ران رخ می دهد. همچنین افرادی که در سنین 20 تا 40 سالگی قرار دارند، بیشتر با عارضه پارگی لابروم مفصل ران درگیر می شوند.

علائم پارگی لابروم مفصل ران
علائم پارگی لابروم مفصل ران

شایع ترین علائم پارگی لابروم مفصل ران

لابروم ترکیبی از غضروف ها و تاندون ها است که می تواند هر نوع آسیب دیدگی خفیف یا شدید، این بخش از مفصل ران را تحت تأثیر قرار دهد. این آسیب دیدگی ها می توانند شدت کم یا زیادی داشته باشند و با توجه به میزان آن، علائمی در حرکت مفصل ران و راه رفتن بیمار ظاهر خواهند شد. بسته به میزان آسیب دیدگی، علائم کم و خفیف یا زیاد و شدید بروز می کنند. در این بخش به شایع ترین علائم پارگی لابروم مفصل ران اشاره می کنیم.

  • احساس درد پا و ران در موقعیت های مختلف مانند استراحت، نشستن، راه رفتن و…
  • قفل شدن یا همان گرفتگی مفصل ران
  • خشکی یا سفت شدن مفصل ران
  • محدود شدن دامنه حرکتی مفصل ران در جهات مختلف
  • لنگیدن به هنگام راه رفتن از شدت درد زیاد
این مقاله نیز برای شما مفید است:
بیماری اسگود اشلاتر چیست

 

دلایل پارگی لابروم مفصل ران

مفصل ران به عنوان یکی از مهم ترین و پرکاربردترین مفصل های بدن، در معرض آسیب دیدگی های خفیف تا شدیدی قرار می گیرد. باید خاطر نشان شد، اصلی ترین آسیب دیدگی که باعث پارگی لابروم مفصل ران می شود، تروما یا ضربه است. بیماری نمی تواند منجر به پارگی لابروم مفصل ران شود. از جمله شایع ترین ضربه هایی که در موقعیت های مختلف باعث بروز این عارضه خواهند شد عبارتند از:

  • وارد شدن ضربه در اثر حوادثی مانند سانحه تصادف
  • وارد شدن ضربه به هنگام انجام تمرین های ورزشی مختلف مانند دو و میدانی، ژیمناستیک و…
  • انجام دادن حرکت های تکراری و کششی ورزشی به مدت زمان طولانی
  • لیز خوردن پا و افتادن به روی مفصل ران و وارد شدن ضربه ناگهانی
علائم پارگی لابروم مفصل ران
علائم پارگی لابروم مفصل ران

نحوه تشخیص پارگی لابروم مفصل ران

بیمار پس از وارد شدن ضربه به مفصل ران خود یا تجربه یک حادثه ناگهانی، بایستی به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه داشته باشد. پزشک پس از گرفتن شرح حال کامل بیمار، اقدام به معاینات فیزیکی لازم در موقعیت های مختلف می کند. حرکت دادن پا و ران در جهت های مختلف و میزان دردی که توسط بیمار احساس می شود، نشان از شدت آسیب دیدگی لابروم مفصل دارد. در ادامه، برای بررسی های بیشتر مفصل ران از روش های دقیق تری استفاده می کند. از جمله این روش ها عبارتند از:

  • تصویر برداری به روش توموگرافی کامپیوتری یا سی تی اسکن
  • تصویر برداری به روش مغناطیسی یا ام آر آی
  • آرتروسکوپی مفصل ران به منظور مشاهده درون جزئیات مفصل
این مقاله نیز برای شما مفید است:
علائم پارگی و آسیب تاندون زانو

 

روش های درمان پارگی لابروم مفصل ران

نتایج به دست آمده از معاینات فیزیکی، آزمایشات و عکس برداری ها، میزان آسیب دیدگی جزئی یا پارگی لابروم مفصل ران را مشخص می کنند. پزشک متخصص با توجه به این نتایج و شرایط فیزیکی بیمار، بهترین روش درمانی را انتخاب می کند. واضح است آسیب های خفیف نیاز به جراحی ندارند و به سایر روش ها قابل درمان هستند و پارگی شدید، نیاز به ترمیم فوری با استفاده از عمل جراحی دارد. در این بخش از مطلب به بررسی شایع ترین علائم پارگی لابروم مفصل ران می پردازیم.

استراحت

چنانچه آسیب دیدگی لابروم مفصل ران شدت بسیار کمی داشته باشد و تنها بیمار درد خفیفی را در نواحی مفصل ران احساس کند، داشتن استراحت می تواند به وضعیت بهبودی او تأثیر داشته باشد. استراحت در کنار تمرین های ورزشی توصیه شده توسط پزشک مربوطه دوره نقاهت را کوتاه تر خواهد کرد.

دارو درمانی

داروها در دو گروه خوراکی و تزریقی می توانند دسته بندی شوند. مصرف داروهای ضد درد و داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی باعث بهبود وضعیت بیمار می شوند. در برخی موارد نیز، پزشک تصمیم به تزریق مستقیم دارو به مفصل ران می کند. این داروها، علائم ناشی از پارگی لابروم مفصل ران را کاهش می دهند.

فیزیوتراپی

از تأثیرگذارترین روش های درمانی غیر تهاجمی می توان به شرکت در جلسه های فیزیوتراپی اشاره کرد. تمرین ها و حرکت های انجام شده در این جلسه ها زیر نظر متخصص فیزیوتراپ خواهد بود و با هدف تقویت عضلات نواحی اطراف مفصل ران انجام می شوند. با تقویت شدن تدریجی این عضلات، دامنه حرکتی مفصل ران نیز افزایش خواهد یافت.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
استفاده از بریس زانو به چه افرادی توصیه می شود؟

جراحی

از روش جراحی می توان به عنوان آخرین گزینه درمانی برای ترمیم پارگی لابروم مفصل ران نام برد. جراحی مفصل ران به روش آرتروسکوپی برای ترمیم لابروم آسیب دیده، اصلی ترین روش جراحی است که نتایج بهبودی مطلوبی برای بیمار به همراه دارد. در این روش از یک لوله به نام آرتروسکوپ برای وارد کردن به داخل مفصل ران استفاده می کنند. با توجه به دوربینی که در انتهای این لوله تعبیه شده است، پزشک می تواند به طور دقیق نقاط آسیب دیده را مشاهده کند. سپس از ابزارهایی مخصوصی برای ترمیم بافت آسیب دیده استفاده می کنند. بیمار 4 الی 6 ماه پس از جراحی می تواند به فعالیت های عادی خود بازگردد.

علائم پارگی لابروم مفصل ران
علائم پارگی لابروم مفصل ران

مراجعه به پزشک

در مطالب فوق به بررسی علائم پارگی لابروم مفصل ران پرداخته شد. از جمله مهم ترین و شایع ترین علائم این عارضه مفصلی می توان به احساس درد و لنگیدن پا، قفل شدن مفصل ران، سفتی مفصل و همچنین محدود شدن دامنه حرکتی مفصل ران اشاره داشت. دکتر مصطفی شاهرضایی متخصص ارتوپدی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، تجربه و مهارت بالایی در جراحی تعویض مفصل زانو و جراحی رباط صلیبی زانو دارد. شما می توانید برای درمان پارگی لابروم مفصل ران به مطب دکتر شاهرضایی مراجعه کرده و از تخصص و تجربه ایشان در این زمینه بهره مند شوید. برای دریافت نوبت ویزیت با شماره های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

لطفا امتیاز دهید