پارگی تاندون زانو چیست

پارگی تاندون زانو چیست


آسیب تاندون زانو یا تاندونیت کشکک زانو، یک وضعیت است که در آن تاندون کشکک زانو، که یک ساختار طناب مانند است و استخوان کشکک زانو را به استخوان درشت نی یا استخوان ساق متصل می کند، ملتهب می شود یا آسیب می بیند. تاندونیت کشکک زانو به وجود می آید زمانی که تاندون به دلیل استفاده بیش از حد از زانو آسیب می بیند، مثلاً به دلیل حرکات تکراری یا تحت فشار قرار گرفتن در طولانی مدت.

فعالیت هایی مانند پریدن مکرر، فرود آمدن و تغییر مسیر می توانند باعث کشیدگی، پارگی و آسیب به تاندون کشکک زانو شوند. افرادی که ورزش هایی مثل دو و میدانی با مانع، بسکتبال، والیبال، ژیمناستیک، دویدن و فوتبال را انجام می دهند، فشار زیادی را به زانوهای خود وارد می کنند که می تواند منجر به این نوع آسیب شود.

آناتومی زانو چطور است؟

برای درک بهتر ایجاد تاندونیت کشکک زانو، نیاز است تا با عملکرد زانو آشنا شوید. زانو، بزرگ ترین مفصل در بدن است و پا را استحکام می بخشد و اجازهٔ خم و راست شدن آن را می دهد. قسمت های مختلف بدن در عملکرد زانو نقش دارند:

استخوان هایی مانند استخوان ران، استخوان درشت نی (ساق پا) و استخوان کشکک زانو، به زانو قدرت لازم برای تحمل وزن بدن را می دهند. استخوان هایی که در محل زانو به یکدیگر می رسند، به آن اجازهٔ خم شدن می دهند.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
عوارض ارتوپدی در دیابت
پارگی تاندون زانو چیست
پارگی تاندون زانو چیست

ماهیچه ها کشش مورد نیاز برای حرکت و خم و راست شدن استخوان ها را فراهم می کنند. ماهیچه های اطراف زانو شامل ماهیچه چهارسر ران (در جلوی ران) و ماهیچه همسترینگ (در پشت ران) هستند. ماهیچه چهارسر به راست شدن پا و ماهیچه همسترینگ به خم شدن آن در قسمت زانو کمک می کنند.

تاندون ها بافت های طناب مانند هستند که ماهیچه را به استخوان متصل می کنند. تاندون های جلوی زانو شامل تاندون ماهیچه چهارسر و تاندون کشکک زانو هستند.

همچنین، رباط ها بافت های محکمی هستند که استخوان ها را به هم متصل می کنند.

استخوان ها، عضلات، تاندون ها و رباط ها با همکاری یکدیگر به زانو قدرت حرکت، خم و راست شدن، پریدن و فرود آمدن را می دهند.

این عناصر در کنار یکدیگر با همکاری، عملکرد زانو را ممکن می سازند و همچنین زانو را در برابر فشارها و حرکات مختلف محافظت می کنند.

آسیب تاندون زانو چیست؟

آسیب تاندون زانو یا تاندون کشکک زانو، یا به زانوی جهندگان، در واقع آسیب به تاندون کشکک زانو است. هنگام راست شدن زانو، ماهیچه چهارسر ران تاندون چهارسر را کشیده و بدین ترتیب استخوان کشکک را می کشد. سپس این کشش از طریق تاندون کشکک به استخوان درشت نی منتقل شده و باعث راست شدن پا می شود. به هنگام خم کردن زانو، عضله همسترینگ استخوان درشت نی را کشیده و باعث خم شدن زانو می شود.

در آسیب تاندون زانو، در واقع تاندون کشکک زانو آسیب می بیند. از آن جایی که این تاندون برای راست شدن پا حیاتی است، آسیب به آن می تواند باعث از بین رفتن حمایت کشکک و ثبات آن شود. این امر باعث ایجاد درد و ضعف در زانو می شود و می تواند منجر به دشواری در راست کردن پا شود.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
درمان بیماری‌های ارتوپدی با PRP

نشانه های آسیب تاندون زانو

علائم و نشانه های شایع آسیب تاندون زانو عبارت اند از:

  • درد در ناحیه ی تاندون کشکک زانو (و یا دقیق تر، در زیر کشکک زانو)
  • گرفتگی و خشکی زانو، به خصوص به هنگام پریدن، زانو زدن، چمباتمه زدن، نشستن و یا بالا رفتن از پله ها
  • درد به هنگام خم کردن زانو
  • درد در عضلات چهار سر ران
  • ضعف در پا و پشت ساق پا

علائمی که کمتر شایع هستند عبارت اند از:

  • مشکلات تعادلی
  • گرما، حساسیت نسبت به لمس و یا تورم در اطراف زیر زانو

درمان آسیب تاندون زانو

درمان آسیب تاندون زانو معمولاً بر اساس شدت و میزان آسیب اعمال می شود. روش ها و راه های درمانی شامل:

  • استراحت و تغییرات فعالیتی: استراحت و اجتناب از فعالیت هایی که باعث تنش بیش از حد بر تاندون زانو می شوند. تغییرات در روش و فعالیت های ورزشی به منظور کاهش فشار بر تاندون زانو نیز می تواند مفید باشد.
  • استفاده از یخ: قرار دادن یخ روی منطقه آسیب دیده به منظور کاهش التهاب و درد.
  • استفاده از زانوبند طبی: استفاده از زانوبند می تواند فشار را از روی تاندون کشکک زانو بردارد و به کاهش درد کمک کند.
  • داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs): مصرف داروهایی مانند ایبوپروفن و ناپروکسن به منظور کاهش درد و التهاب.
  • فیزیوتراپی: برنامه های تمرینی و فیزیوتراپی به منظور تقویت عضلات محیطی و بهبود قدرت و استقامت تاندون.
  • تزریقات: تزریقات مختلفی مانند کورتیکواستروئیدها و پلاکت های غنی شده با پلاکت (PRP) ممکن است برای کاهش التهاب و درد مفید باشند.
  • جراحی: در موارد شدید و نادر، جراحی ممکن است لازم باشد. این شامل برداشتن قسمتی از تاندون آسیب دیده، پاکسازی آسیب و یا ترمیم تاندون می شود.
این مقاله نیز برای شما مفید است:
مراقبت های بعد از جراحی آرتروپلاستی زانو

با در نظر گرفتن شدت و میزان آسیب، پزشک معالج روش مناسبی را برای درمان آسیب تاندون زانو تعیین می کند.

پارگی تاندون زانو چیست
پارگی تاندون زانو چیست

بهترین دکتر درمان پارگی تاندون زانو

تاخیر در مراجعه به پزشک می تواند پروسه درمانی پارگی تاندون زانو شما را سخت تر کند. داشتن یک پزشک مطمئن با عملکرد خوب می تواند خیال بیماران را بابت کیفیت خود عمل، نتیجه آن و کم شدن عوارض عمل راحت کند. شما برای درمان پارگی تاندون زانو می توانید به دکتر مصطفی شاهرضایی جراح زانو و استاد تمام دانشگاه مراجعه کنید تا ایشان با بهره گرفتن از جدیدترین متدهای روز دنیا و تجربه زیاد خود به درمان شما بپردازند. در صورت داشتن هرگونه سوال در ارتباط با درمان پارگی تاندون زانو یا سایر مشکلات می توانید از ایشان مشاوره بخواهید و از روش های درمانی متنوع ایشان استفاده ببرید.

 

لطفا امتیاز دهید