عمل جراحی تعویض مفصل لگن

عمل جراحی تعویض مفصل لگن

عمل جراحی تعویض مفصل لگن (hip joint replacement) یکی از راه های درمان شکستگی های مفصل لگن و ران است. این جراحی از حساسیت بالایی برخوردار است و باید توسط جراحان ارتوپدی با تجربه انجام شود. در مواردی ممکن است فرد به دلیل شکستگی، آرتروز، تروما، در رفتگی مادرزادی، ساییدگی و…در ناحیه لگن و ران دچار آسیب شود. آسیب های لگنی باعث بروز عوارض جدی در فرد می شوند؛ به همین علت بهتر است جراحی تعویض مفصل لگن انجام شود. در این مقاله به بررسی عمل جراحی تعویض مفصل لگن می پردازیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

عمل جراحی تعویض مفصل لگن چیست؟

عمل تعویض مفصل لگن یک جراحی پیچیده و حساس برای درمان آسیب های لگنی است. در این عمل، مفصل آسیب دیده با یک مفصل جدید جایگزین می شود. مفصل مصنوعی لگن با نام پروتز لگن شناخته می شود. معمولاً پروتز لگن از یک فلز محکم و سرامیک تشکیل می شود. با توجه به نوع جراحی تعویض مفصل لگن، در حین عمل همه یا قسمتی از مفصل لگن آسیب دیده خارج می شود. در صورتی که تمام لگن خارج شود، گوی و کاسه مانند سر استخوان ران و لگن جایگزین می شوند. اگر جراحی تعویض مفصل لگن کامل انجام نشود، تنها استخوان ران آسیب دیده را خارج می کنند و کاسه لگن در محل باقی می ماند.

عمل جراحی تعویض مفصل لگن
عمل جراحی تعویض مفصل لگن

عمل جراحی تعویض مفصل لگن چگونه انجام شود؟

عمل جراحی تعویض مفصل لگن بسیار سخت و پیچیده است. به همین علت بهتر است برای دریافت نتایج بهتر توسط پزشکان متخصص و با تجربه انجام شود. پزشک ارتوپد ابتدا با گرفتن شرح حال از بیمار و انجام معاینات و تست های مختلف، از وضعیت عمومی و جسمی بیمار مطلع می شود. سپس در صورت نبودن مانعی برای جراحی تعویص مفصل لگن اقدام می کند. برای انجام جراحی ابتدا فرد را به حالت بیهوشی در می آورند. در ادامه جراح ارتوپد محل معینی از لگن را برش می دهد. سپس مفصل لگن آسیب دیده را از پا خارج می کنند و لگن مصنوعی جدید را جایگزین آن می کنند. معمولاً پروتز یا لگن های مصنوعی بیشتر از 15 سال عمر می کنند و مادام العمر نیستند.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
استفاده از بریس زانو به چه افرادی توصیه می شود؟

 

مراقبت های بعد از عمل تعویض مفصل لگن

عمل جراحی تعویض مفصل لگن ممکن است باعث بروز عوارض شدیدی شود. به همین علت بهتر است برای کاهش عوارض بعد از عمل مراقبت های زیر انجام شود.

  • تورم یکی از عوارض بعد از عمل جراحی تعویض لگن است. برای جلوگیری از تشدید تورم بهتر است پا به آرامی بالا آورده شود. همچنین بهتر است برای کاهش تورم از کمپرس آب سرد استفاده شود.
  • از 3 تا 6 ماه بعد از عمل برای کاهش میزان تورم از جوراب های فشرده سازی استفاده شود.
  • تمام دارو های تجویز شده توسط پزشک در اسرع وقت مصرف شوند تا زمان بهبودی تسریع شود.
  • بهتر است تا چند هفته بعد از جراحی از مایعات و غذاهای آبکی استفاده شود.
  • تا چند بعد هفته از جراحی بهتر است از انجام کارهای مختلف مانند رانندگی، کارهای سنگین و انجام فعالیت های روزانه پرهیز شود.
  • بهتر است تا چند وقت بعد از عمل در حین خوابیدن از بالش بین پاها استفاده شود.
  • تا دو ماه بعد از عمل بهتر است از یک فیزیوتراپ برای انجام تمرین های ورزشی که باعث تقویت عضلات لگن و ران می شود، کمک گرفته شود.
عمل جراحی تعویض مفصل لگن
عمل جراحی تعویض مفصل لگن

چه کسانی کاندید مناسبی برای عمل تعویض مفصل لگن هستند؟

عمل جراحی تعویض مفصل لگن با درد شدیدی همراه است و ممکن است باعث بروز عوارضی مانند جا به جایی لگن، عفونت، شکستگی و… شود. به همین دلیل بهتر است فرد ابتدا از روش های غیر جراحی برای درمان آسیب های لگنی استفاده کند. با این حال افرادی که در ناحیه لگن و اطراف آن با درد های شدید، تورم، بی حس شدن و ناتوانی در حرکت همراه هستند می توانند عمل جراحی تعویض مفصل لگن را انجام دهند.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
انواع عفونت استخوان و روش های درمان آن

 

هزینه عمل جراحی تعویض مفصل لگن

هزینه عمل جراحی تعویض مفصل لگن با توجه به عوامل متعددی چون نوع پروتز، تعداد آزمایش‌ها، داروها، شدت آسیب دیدگی، مدت زمان بهبودی، حق الزحمه کادر درمان و جراح تعیین می شود. برای اطلاع از قیمت دقیق عمل تعویض مفصل لگن بهتر است به صورت حضوری به مطب پزشک متخصص مراجعه شود.

عمل جراحی تعویض مفصل لگن
عمل جراحی تعویض مفصل لگن

مراجعه به پزشک

در این مقاله به بررسی عمل جراحی تعویض مفصل لگن پرداختیم. عوامل متعددی مانند شکستگی لگن، انسداد اسپوندیلیت، آرتروز سپتیک، آرتریت روماتوئید و…باعث آسیب لگن و ران می شوند. شکستگی و آسیب های لگن در صورت درمان نشدن باعث اختلال در حین راه رفتن و احساس درد می شوند. به همین دلیل بهتر است کسانی که از عارضه شکستگی لگن و آسیب های ناحیه لگنی رنج می برند برای درمان اقدام کنند. دکتر مصطفی شاهرضایی متخصص جراحی فلوشیپ زانو و ارتوپدی بعد از انجام معاینات و آزمایش‌های مختلف برای عمل جراحی تعویض مفصل زانو اقدام می کند. شما می توانید به صورت حضوری به مطب دکتر شاهرضایی برای درمان آسیب های لگنی مراجعه کنید.