کم کاری تیروئید و درد پا

کم کاری تیروئید و درد پا


بیماری هایی چون آرتروز، روماتیسم، شکستگی، پوکی استخوان، التهاب و… از شایع ترین عواملی هستند که باعث ایجاد درد در ناحیه پا می شوند. اما در مواردی ممکن است فرد بدون داشتن هیچ از این عوامل در ناحیه پا احساس درد کند. علت درد پا ممکن است ناشی از بیماری های مربوط به غده تیروئید باشد. غده های تیروئیدی در صورت اختلال باعث بروز بیماری هایی چون کم کاری تیروئیدی و پر کاری تیروئیدی می شوند. کم کاری تیروئیدی در مواردی باعث بروز درد های شدید در ناحیه پا و کف می شود. کم کاری تیروئید در صورت درمان نشدن باعث ایجاد درد در نواحی مختلف بدن می شود و فشار های جسمی و روحی شدیدی را ایجاد می کند. به همین دلیل بر آن شدیم تا در این مطلب به بررسی تاثیر کم کاری تیروئید و درد پا بپردازیم. در ادامه مطلب همراه باشید.

کم کاری تیروئید چیست؟

کم کاری تیروئید یکی از انواع بیماری های خود ایمنی است که در آن سیستم ایمنی بدن سلول های خود را عامل خطرناک تلقی می کند و به آن ها حمله می کند. آسیب سیستم ایمنی به غده های تیروئیدی باعث کم کاری یا پر کاری تیروئیدی می شود. در بیماری کم کاری تیروئیدی بیمار ممکن است با علائمی چون خشکی پوست و مو، خستگی و ضعف، درد عضلات، افزایش وزن، خون ریزی نامنظم در دوران قائدگی و علائم دیگر همراه باشد. این بیماری از طریق آزمایش خون قابل تشخیص است. درمان به موضع بیماری کم کاری تیروئیدی می تواند از بروز آسیب های جدی در بدن جلوگیری کند.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
ام آر آی زانو چیست

کم کاری تیروئیدی چگونه باعث درد پا می شود؟

کم کاری تیروئیدی باعث به هم خوردن تعادل میان هورمون ها می شود. این اتفاق زمینه بروز دردهای مفصلی، ضعف عضلانی و درد کف پا را فراهم می کند. تحقیقات نشان می دهد که کم کاری تیروئیدی به مروز زمان باعث تجزیه بافت های عضلانی می شود. عضلات پا روزانه در معرض فشارهای زیادی قرار دادند و علاوه بر تحمل وزن، باعث ایجاد تعادل در بدن می شوند. اما متاسفانه در برخی موارد کم کاری تیروئید باعث می شود که فرد توانایی تحمل وزن بدن را نداشته باشد و در هنگام انجام کارها و فعالیت های روزانه مانند بالا رفتن از پله ها، راه رفتن، بلند کردن وسایل سنگین و… در ناحیه پا احساس درد و ضعف داشه باشد. تیروکسین یکی از هورمون هایی است که در حالت عادی توسط غده های تیروئید تولید می شود. در صورتی که فرد دچار کم کاری تیروئید شود میزان هورمون تیروکسین در بدن کم می شود. برخی از پزشکان و متخصصان بر این باورند که کمبود تیروکسین باعث ایجاد متابولیسم غیر طبیعی و در نتیجه آسیب عضلات می شود.

"<yoastmark

آیا راه حلی برای درمان کم کاری تیروئید و درد پا وجود دارد؟

خوشبختانه امروزه روش های متعددی برای درمان کم کاری تیروئید و درد پا وجود دارد. اما بهترین راه برای درمان درد عضلات پا، مراجعه به پزشک ارتوپد است. متخصص ارتوپد بعد از بررسی های لازم و انجام معاینات راه حل مناسبی را برای درمان به بیمار توصیه می کند. روش های درمان درد پا در کم کاری تیروئید عبارت است از:
1. درمان بیماری کم کاری تیروئید: درمان خود بیماری بهترین راه حل برای درمان آن است. برای درمان کم کاری تیروئید باید از یک پزشک متخصص در زمینه مشکلات تیروئیدی کمک گرفته شود. پزشک متخصص برای درمان کم کاری تیروئید با تجویز دارو میزان هورمون تیروئیدی به حد طبیعی خود می رساند. این کار باعث می شود که درد عضلات ناشی از کمبود هورمون کاهش پیدا کند.
2. محدود کردن کارهای روزانه: بهتر است برای جلوگیری از درد عضلات پا، انجام کارهای روزانه محدود شود. در زمان کم کاری تیروئیدی بهتر است از انجام فعالیت های سنگین مانند ورزش های طولانی، بلند کردن وسایل سنگین، ایستادن به مدت طولانی و کارهای دیگری که باعث فشار شدید روی عضلات پا می شوند، پرهیز شود.
3. کاهش تورم پا: یکی از راه هایی که باعث می شود تا درد عضلات کاهش پیدا کند، کاهش تورم است. کاهش تورم و التهاب باعث می شود که فشار کمتری بین مفاصل و عضلات پا ایجاد شود. برای کاهش تورم و فشار پا باید در هنگام استراحت پاها در سطحی بالاتر قرار بگیرند. این کار باعث می شود که جریان خون و مایعات به سطح قلب با کیفیت بهتری انجام شود.
4. کاهش وزن بدن: متاسفانه بسیاری از افراد به دلیل بیماری کم کاری تیروئید دچار افزایش وزن می شوند. این افزایش وزن به دلیل کاهش متابولیسم بدن در بیماری کم کاری تیروئید است. با این حال می توان با تغذیه اصولی و انجام ورزش به صورت روزانه وزن بدن را کنترل کرد. هر چه وزن بیمار بیشتر باشد، فشار بیشتری به عضلات پا وارد می شود. کنترل وزن بدن علاوه بر کاهش درد عضلات پا باعث بهبود کم کاری تیروئید می شود.
5. فیزیوتراپی: فیزیوتراپی یکی از بهترین راه کارهایی است که باعث کاهش درد در ناحیه عضلات پا می شود. فیزیوتراپ با کمک ورزش های مخصوص و استفاده از دستگاه های پیشرفته به کاهش درد عضلات پا می پردازد.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
مراقبت بعد از جراحی آرتروسکوپی زانو

"<yoastmark

مراجعه به پزشک
در این مطلب به بررسی تاثیر کم کاری تیروئید و درد پا پرداختیم. کم کاری تیروئید از عواملی است که در صورت کنترل نشدن باعث بروز مشکلات جدی در مفاصل پا می شود. در بسیاری از موارد این بیماری باعث خستگی شدید و ضعف عضلات پا می شود. به همین دلیل بهتر است برای جلوگیری از آسیب بیشتر برای درمان کم کاری تیروئید اقدام شود.
همچنین بهتر است برای درمان دردهای ناشی از کم کاری تیروئید و درد پا از یک متخصص ارتوپد کمک گرفته شود. متخصص ارتوپد از روش های مختلفی برای درمان درد پا اقدام می کند. در صورتی که شما هم به علت بیماری تیروئید از درد پا رنج می برید، می توانید برای درمان به مطب دکتر مصطفی شاهرضایی مراجعه کنید. دکتر مصطفی شاهرضایی متخصص ارتوپد و فلوشیپ جراحی زانو با انجام معاینات و بررسی وضعیت بیمار به درمان انواع بیماری های ارتوپدی می پردازد.

لطفا امتیاز دهید