درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی

درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی

به طور طبیعی در بین پنجه و پاشنه کف پای انسان‌ها قوس استانداردی وجود دارد. قوس کف پا باعث کاهش نیروی زمین به بدن انسان می‌شود. در برخی از افراد به صورت مادرزادی قوسی در کف پا وجود ندارد. در واقع این افراد دچار عارضه صافی کف پا هستند. صافی کف پا در صورت درمان نشدن باعث بروز مشکلاتی از قبیل اختلال در راه رفتن، درد کمر، درد زانو، کوتاه شدن تاندون‌ها و… می‌شود. درمان صافی کف پا به دو روش جراحی و غیر جراحی انجام می‌شود. در این مقاله به بررسی درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی می‌پردازیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.

 

فیزیوتراپی

یکی از راه‌های درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی، فیزیوتراپی است. معمولاً فیزیوتراپی برای افرادی که دارای صافی کف پای انعطاف پذیری هستند، بسیار مناسب است. در واقع افرادی که از صافی کف پای دردناک رنج می‌برند کاندید مناسبی برای انجام فیزیوتراپی نیستند و می‌توانند از طریق جراحی برای درمان صافی کف پا اقدام کنند. انجام تمرینات فیزیوتراپی باعث تقویت عضلات و انعطاف پذیری بیشتر کف پا می‌شود. فیزیوتراپ با توجه به شرایط بیمار تمرین‌های مخصوصی را برای اصلاح صافی کف پا و کاهش التهابات توصیه می‌کند. تمرینات مداوم و استفاده از دستگاه‌های مخصوص برای تمرین باعث اصلاح صافی کف پا می‌شود.

درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی
درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی

کاهش وزن بدن

کاهش وزن بدن یکی از راه‌های درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی است. با افزایش وزن بدن انسان، فشار زیادی به بخش‌های مختلف پا از جمله زانو، کف و پاشنه پا وارد می‌شود. وزن بالای انسان به دلیل فشار زیادی که به کف پا وارد می‌کند باعث صافی بیشتر آن می‌شود. به همین دلیل بهتر است کسانی که از صافی کف پا رنج می‌برند، وزن خود را کاهش دهند.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
آرتروسکوپی زانو چیست

 

ورزش و حرکات اصلاحی

ورزش و حرکات اصلاحی نمونه‌ای دیگر از روش‌های درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی هستند که تأثیر بسیاری در کاهش درد و اصلاح فرم پا دارند. حرکات ورزشی صافی کف پا به‌گونه‌ای طراحی‌شده‌اند که علاوه بر ایجاد قوس در کف پا باعث کاهش درد کمر، زانو، تاندون‌ها و پاشنه پا می‌شوند. حرکت‌هایی که برای اصلاح صافی کف پا انجام می‌شوند عبارتند از:

  • کشش تاندون آشیل: یکی از عوارض صافی کف پا، آسیب دیدن تاندون آشیل است که در این وضعیت وزن بسیاری را تحمل می‌کند. با انجام تمرینات مربوط به کشش تاندون آشیل می‌توان از آسیب بیشتر و پارگی آن نیز جلوگیری کرد. برای کشش تاندون آشیل در مقابل یک دیوار قرار گرفته و یکی از پاها را از پای دیگر فاصله دهید. سپس آرام‌آرام زانوی خود را به سمت عقب بکشید. این حرکت را برای هر دو پا تکرار کنید. انجام مداوم این حرکت باعث اصلاح صافی کف پا می‌شود.
  • کشش عضلات ساق پا: یکی از حرکت‌های اصلاحی برای صافی کف پا، کشش عضلات ساق پا است. برای انجام این ورزش ابتدا از یک دیوار برای ایجاد تعادل کمک بگیرید. سپس پنجه پا را به زمین فیکس کرده و پاشنه پا را با فشار زیاد به سمت بالا بکشید. این حرکت را روزانه چند مرتبه انجام دهید.
  • آزادسازی عضله فاسیای پلانتار: یکی از حرکت‌های اصلاحی برای ایجاد قوس در کف پا با هدف آزادسازی عضله فاسیای پلانتار انجام می‌شود. در این روش ابتدا روی یک سطح مانند پله یا صندلی نشسته و توپ کوچکی را بین پنجه و پاشنه خود قرار دهید. سپس با جلو و عقب کردن توپ تلاش کنید تا قوسی را در کف پا ایجاد کنید.
  • ورزش پای کوچک: یکی از حرکت‌های مؤثر برای درمان صافی کف پا، ورزش پای کوچک است. این حرکت باعث نزدیک شدن پنجه و پاشنه پا به یکدیگر می‌شود. همچنین این ورزش باعث تقویت عضلات کف پا نیز می‌شود. برای انجام این حرکت ابتدا کف پا را روی یک سطح صاف قرار دهید. سپس پنجه و پاشنه پا را به یکدیگر نزدیک کنید.
این مقاله نیز برای شما مفید است:
علائم آسیب دیدگی عضله همسترینگ
درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی
درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی

مزایای درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی

  • افرادی که از عارضه صافی کف پا رنج می‌برند از طریق فیزیوتراپی و انجام حرکات ورزشی می‌توانند علاوه بر اصلاح فرم پا، باعث کاهش درد در نواحی کمر، گردن، ساق پا، ران و… شوند. در واقع درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی باعث کاهش دردهای ناشی از صافی کف پا در نواحی مختلف بدن می‌شود.
  • بهبود الگوی راه رفتن: یکی از مزایای درمان صافی کف پا به روش غیر جراحی، بهبود الگوی راه رفتن است. افرادی که از عارضه صافی کف پا رنج می‌برند به دلیل کج شدن پاشنه توانایی راه رفتن به شکل صحیح را ندارند. انجام حرکات ورزشی، ماساژ درمانی و استفاده از کفش‌های طبی از کج شدن پاشنه جلوگیری می‌کند و باعث اصلاح فرم راه رفتن می‌شود.

 

مراجعه به پزشک

درمان نشدن صافی کف پا باعث بروز مشکلات بسیاری در زانو، باسن، کمر، تاندون‌ها و… می‌شود. بر همین اساس بهتر است برای اصلاح و درمان صافی کف پا به پزشک متخصص مراجعه شود. پزشک متخصص بعد از گرفتن شرح حال از بیمار و انجام معاینات و تست‌های مختلف، روش مناسبی برای درمان صافی کف پا تعیین می‌کند. کسانی که از عارضه صافی کف پا رنج می‌برند با مراجعه حضوری به مطب دکتر مصطفی شاهرضایی متخصص ارتوپد و فلوشیپ جراحی زانو می‌توانند برای کاهش درد و درمان صافی کف پا اقدام کنند. در صورتی که صافی کف پا از نوع سخت نباشد، دکتر شاهرضایی برای درمان صافی کف پا از روش‌های غیر جراحی استفاده می‌کند.

لطفا امتیاز دهید