بیماری گلف البو چیست؟

بیماری گلف البو چیست

آرنج گلف بازان یا گلف البو، شرایطی است که باعث ایجاد درد در ناحیه اتصال تاندون‌های عضلات بازو به برجستگی استخوانی داخل آرنج می‌شود. گلف البو مانند تنیس البو است که در قسمت خارجی آرنج ایجاد می‌شود. این بیماری تنها به ورزشکاران گلف محدود نمی‌شود. بازیکنان تنیس و سایر افرادی که به طور مکرر از مچ دست خود استفاده می‌کنند یا انگشتان خود را می‌فشارند، می‌توانند به این شرایط دچار شوند. استراحت و درمان مناسب می‌تواند بیمار را به فعالیت‌های خود بازگرداند و در این مقاله اطلاعات جامعی در مورد شرایط گلف البو ارائه شده است.

 

گلف البو چیست؟

گلف البو یا اپی کندیلیت داخلی نوعی از تاندونیت به شمار می‌رود. این شرایط با التهاب یا تحریک تاندون مشخص می‌شود. در اپی کندیلیت داخلی استفاده بیش از حد یا آسیب باعث ایجاد پارگی‌های جزئی در تاندونی که آرنج را به مچ دست متصل می‌کند، می‌شود. این پارگی‌ها باعث تورم تاندون و درد می‌شوند. افراد مبتلابه اپی کندیلیت داخلی زمانی که مچ دست خود را به سمت بازو خم می‌کنند، درد را تجربه خواهند کرد. این شرایط افرادی را تحت تأثیر قرار می‌دهد که با انجام فعالیت‌های خاص، به طور مداوم مچ دست و بازو تحت‌فشار قرار می‌گیرد.

 

علائم بیماری گلف البو

بیماری اپی کندیلیت داخلی ممکن است به آرامی ایجاد شود. به ویژه هنگامی‌که این بیماری در اثر استفاده بیش‌ازحد از مچ دست بروز یابد. بااین‌حال، در برخی از افراد علائم به‌طور ناگهانی ایجاد می‌شود. علائم مرتبط با اپی کندیلیت داخلی ممکن است خفیف یا شدید باشد. علائم مشخصه آرنج گلف بازان شامل موارد زیر است:

درد و حساسیت

این درد معمولاً در قسمت داخلی آرنج و گاهی اوقات در امتداد قسمت داخلی بازو احساس می‌شود. درد معمولاً با انجام حرکات خاص بدتر می‌شود.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
بورسیت سپتیک چیست؟

سفتی آرنج

آرنج ممکن است احساس سفتی کند و در اثر مشت کردن انگشت‌ها، دچار آسیب شود.

ضعف

ضعف و سستی دست و مچ دست امری رایج در اپی کندیلیت داخلی است.

بی‌حسی یا سوزن سوزن شدن

این احساسات ممکن است به یک یا چند انگشت به ویژه انگشت حلقه یا انگشت کوچک کشیده شود.

درد گلف البو می‌تواند ناگهانی یا به تدریج بروز یابد. همچنین درد ممکن است با انجام برخی حرکات خاص تشدید شود.

 

چه زمانی باید به پزشک مراجعه شود؟

اگر استراحت، استفاده از بسته‌های سرما و مصرف مسکن‌های بدون نسخه نتوانند درد و حساسیت آرنج را تسکین دهند، لازم است به پزشک مراجعه شود. علاوه بر این در صورت وجود موارد زیر برای دریافت درمان باید سریعاً اقدام شود:

  • گرم و ملتهب شدن آرنج
  • عدم توانایی در خم کردن آرنج
  • تغییر شکل آرنج

 

علل ابتلا به گلف البو

اپی کندیلیت داخلی در اثر آسیب به عضلات و تاندون‌هایی که مچ دست و انگشتان را کنترل می‌کنند، ایجاد می‌شود. این آسیب معمولاً به فشار اضافی یا مکرر به ویژه حرکات مچ دست و انگشت مربوط می‌شود. بلند کردن، انداختن یا ضربه زدن نامناسب همچنین گرمای زیاد و تهویه نامناسب می‌توانند به ایجاد این شرایط کمک کنند. علاوه بر بازی گلف، بسیاری از فعالیت‌ها و مشاغل می‌توانند منجر به اپی کندیلیت داخلی شوند. این شرایط عبارتند از:

ورزش راکت

تکنیک نادرست در ضربه‌های تنیس می‌تواند باعث آسیب به تاندون شود. استفاده از راکت خیلی کوچک یا سنگین نیز می‌توانند منجر به ایجاد این شرایط شوند.

ورزش‌های پرتابی

تکنیک نادرست در ورزش‌های پرتابی یکی دیگر از عوامل ایجاد بازوی گلف بازان است. فوتبال، تیراندازی باکمان و پرتاب نیزه نیز می‌توانند باعث ایجاد اپی کندیلیت داخلی شوند.

بیماری گلف البو چیست
بیماری گلف البو چیست

تمرین با وزنه

وزنه‌برداری با تکنیک نامناسب مانند پیچ خوردن مچ در حین ورزش می‌تواند باعث ایجاد فشار بیش‌ازحد بر روی عضلات آرنج و تاندون‌ها شود.

شغل‌هایی با حرکات فشاری و مکرر

برخی از شغل‌ها مانند ساخت‌وساز، لوله‌کشی و نجاری که باعث ایجاد فشار بر روی آرنج می‌شوند، می‌توانند این شرایط را گسترش دهند.

به طور کلی برای ایجاد آرنج گلف بازان، فعالیت فشاری بر آرنج باید بیش از یک ساعت در روز و در بسیاری از روزها ایجاد شود.

 

عوامل خطرزای ابتلا به گلف البو

موارد زیر خطر ابتلا به بیماری اپی کندیلیت داخلی را افزایش می‌دهند:

  • سن بالای ۴۰ سال
  • انجام فعالیت‌های تکراری حداقل ۲ ساعت در روز
  • چاقی
  • سیگار کشیدن
این مقاله نیز برای شما مفید است:
روش های غیر جراحی درمان روماتیسم لگن

 

عوارض بیماری بازوی گلف بازان

اپی کندیلیت داخلی ممکن است با مشکلات دیگری مانند نوروپاتی عصب اولنار همراه باشد. فشرده‌سازی این عصب که به عنوان سندروم تونل کوبیتال شناخته می‌شود، درست پس از اپی کندیلیت داخلی قرار دارد. این بیماری باعث سوزن سوزن شدن انگشت، به ویژه انگشتان چهارم و پنجم می‌شود. در موارد شدیدتر نیز می‌تواند باعث از بین رفتن قدرت در ناحیه انگشتان شود.
بیماری اپی کندیلیت داخلی همچنین می‌تواند با بی‌ثباتی داخلی آرنج همراه باشد. این عارضه معمولاً در افرادی رخ می‌دهد که به طور مکرر فعالیت‌های ورزشی مانند پرتاب کردن را انجام می‌دهند. انجام حرکات تکراری باعث آسیب به رباط‌های داخلی آرنج ورزشکاران می‌شود. گاهی اوقات اپی کندیلیت داخلی می‌تواند منجر به درگیری عصب اولنار به دلیل مجاورت نزدیک با آن شود. این عصب همان عصبی است که هنگام ضربه‌ی آرنج به اجسام دچار شوک می‌شود.

 

پیشگیری از آرنج گلف بازان

برای جلوگیری از ابتلا به آرنج گلف بازان می‌توان اقدامات زیر را انجام داد:

تقویت عضلات بازو

برای تقویت عضلات بازو می‌توان از وزنه‌های سبک یا فشار دادن توپ تنیس استفاده کرد. حتی انجام تمرینات ساده می‌تواند به عضلات برای جذب انرژی ناشی از فشار ناگهانی جسمی کمک کند.

گرم کردن بدن

قبل از ورزش و برای گرم کردن عضلات، پیاده‌روی یا آهسته دویدن می‌تواند مفید باشد.

استفاده از تجهیزات مناسب

استفاده از تجهیزات مناسب در بازی مانند دسته‌های سبک در تنیس یا دسته‌های متناسب با فرد، خطر مشکلات آرنج را کاهش می‌دهد.

بلند کردن درست اجسام

در هنگام بلند کردن اجسام ازجمله وزنه‌های آزاد، برای کاهش نیروی وارد شده به آرنج مچ دست را محکم و ثابت نگه‌دارید.

استراحت دادن به آرنج

استفاده بیش از حد از آرنج می‌تواند باعث ایجاد شرایط مرتبط با آرنج شود؛ بنابراین در اولین علائم درد در آرنج، به آن استراحت دهید.

بیماری گلف البو چیست
بیماری گلف البو چیست

تشخیص گلف البو

آرنج گلف بازان معمولاً بر اساس سابقه پزشکی و معاینات فیزیکی تشخیص داده می‌شود. برای ارزیابی درد و سفتی، پزشک ممکن است به ناحیه آسیب‌دیده فشار وارد کرده یا از بیمار بخواهد آرنج، مچ دست و انگشتان را به روش‌های مختلف حرکت دهد. علاوه بر این، عکس‌برداری با اشعه ایکس می‌تواند به پزشک در رد کردن سایر دلایل احتمالی درد مانند شکستگی یا آرتروز کمک کند.

 

روش‌های درمان گلف البو

درمان معمولاً با اجتناب از فعالیتی که باعث درد می‌شود، آغاز می‌شود. برای کمک به تسکین درد می‌توان از بسته‌های سرما استفاده کرد.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
آیا التهاب فاسیای کف پا خطرناک است؟

داروها

استفاده از مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن، ناپروکسن یا استامینوفن می‌تواند باعث کاهش درد شود. امروزه تزریق کورتیکواستروئیدها معمولاً توصیه نمی‌شود؛ زیرا در طولانی مدت مؤثر نیستند. روش‌های درمانی جدید شامل پلاسمای غنی از پلاکت است. در این روش مقدار کمی از خون بیمار گرفته شده و سپس پلاکت غلیظ شده همراه با سایر عوامل ضدالتهاب به ناحیه آسیب‌دیده تزریق می‌شود.

 

درمان‌های خانگی

متوقف کردن فعالیت

تا زمان از بین رفتن درد، بازی گلف یا سایر فعالیت‌های تکراری را متوقف کنید. برگشت سریع به فعالیت می‌تواند شرایط را بدتر کند.

استفاده از بسته‌های یخ در منطقه آسیب‌دیده

هر بار به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه و ۳ تا ۴ بار در روز از بسته‌های یخ بر روی آرنج استفاده کنید. برای محافظت از پوست می‌توان کیسه‌های یخ را درون یک حوله نازک قرارداد.

استفاده از آتل

پزشکان ممکن است برای محافظت از بازوی آسیب‌دیده و جلوگیری از فشار بیش از حد بر آن و در نتیجه کاهش کشیدگی تاندون و عضله، استفاده از آتل را توصیه کنند.

تمرین و تقویت ناحیه آسیب‌دیده

ممکن است پزشک تمریناتی را برای کشش و تقویت آرنج پیشنهاد دهد. بارگذاری پیش‌رونده تاندون با تمرینات مخصوص قدرتی بسیار مؤثر است. علاوه بر این، روش‌های فیزیوتراپی یا کاردرمانی نیز می‌توانند مفید باشند.

بازگشت آرام به فعالیت‌های روزانه

با از بین رفتن درد، حرکات بازو و فعالیت روزانه را به‌آرامی شروع کنید. انجام حرکات شدید بلافاصله پس از کاهش درد می‌تواند به بدتر شدن شرایط منجر شود.

بیماری گلف البو چیست
بیماری گلف البو چیست

عمل جراحی

عمل جراحی برای اپی کندیلیت داخلی به ندرت انجام می‌شود. امّا اگر علائم و نشانه‌ها طی ۶ تا ۱۲ ماه به درمان‌های محافظه‌کارانه پاسخ ندهند، جراحی می‌تواند یک گزینه کارآمد باشد. رویکردهای جدید جراحی شامل برداشتن بافت اسکار در ناحیه ایجادکننده درد تاندون است. با این حال، بسیاری از افراد با استراحت، استفاده از بسته‌های یخ و مصرف تسکین‌دهنده‌ها بهبود می‌یابند. بسته به شدت شرایط بیمار، درد ممکن است ماه‌ها تا سال‌ها ادامه یابد. علاوه بر این، در صورت دنبال کردن دستورالعمل‌های پزشکی و ورزشی، گاهی اوقات درد بازگشته و یا به صورت درد مزمن باقی می‌ماند.

 

مراجعه به پزشک

مراجعه زودهنگام به پزشک و شروع درمان به‌موقع می‌تواند تأثیر قابل توجهی در کاهش علائم و درمان بیماری گلف البو داشته باشد. شما می‌توانید جهت معاینه به صورت حضوری به مطب دکتر مصطفی شاهرضایی، جراح زانو، ارتوپد تعویض مفصل و آرتروسکوپی در تهران مراجعه کنید.

لطفا امتیاز دهید