علائم آسیب دیدگی عضله همسترینگ

علائم آسیب دیدگی عضله همسترینگ

عضلات ران پا نقش بسیار مهمی در توانایی و قدرت حرکتی ران، پا و درنتیجه کل بدن دارند. از این رو درمان هر نوع آسیب‌دیدگی در عضلات، از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از عضلاتی که در قسمت پشت ران قرار دارد، عضله همسترینگ است که در معرض آسیب‌دیدگی‌های مختلفی قرار دارد. با شناخت علائم آسیب دیدگی عضله همسترینگ می‌توان به درمان سریع این مشکل عضله‌ای دست پیدا کرد. در این مقاله قصد داریم به بررسی علائم آسیب دیدگی عضله همسترینگ، انواع آسیب‌ها و دلایل آسیب‌دیدگی آن بپردازیم. برای آشنایی بیشتر با روش‌های درمان آسیب‌دیدگی عضله همسترینگ تا پایان مطلب با ما همراه باشید.

 

عضله همسترینگ چیست؟

به عضله‌ای که در قسمت پشتی یا خلفی ران قرار گرفته است، عضله همسترینگ گفته می‌شود. این عضله از سه نوع عضله تشکیل یافته است که وترهای آن‌ها به استخوان‌های درشت نی و نازک نی متصل هستند. هر یک از این سه عضله نقش به خصوصی در حرکت کلی ران ایفا می‌کنند. در این بخش از مطلب، به معرفی عضله‌های تشکیل دهنده عضله همسترینگ می‌پردازیم.

عضله نیم وتری (Semitendinosus muscle)

به عضله دراز سطح که در بخش داخلی استخوان درشت نی قرار دارد، عضله نیم وتری می‌گویند که حرکت چرخشی داخلی ران را انجام می‌دهد.

عضله نیم غشایی (Semimembranosus muscle)

این عضله از قسمت برجستگی نشیمنگاهی به سمت پایین کشیده شده است. به‌طوری‌که با عضله نیم وتری موازی هم قرار دارند و وظیفه حرکت ساق پا بر عهده دارد.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
انواع عفونت استخوان و روش های درمان آن

عضله دو سر رانی (Biceps femoris muscle)

عضله دو سر رانی واقع در ساق پا و استخوان نازک نی است و عمل خم کردن زانو و حرکت چرخشی ران را انجام می‌دهد.

علائم آسیب دیدگی عضله همسترینگ
علائم آسیب دیدگی عضله همسترینگ

عضله همسترینگ در معرض چه نوع آسیب دیدگی هایی قرار دارد؟

آسیب‌دیدگی عضله همسترینگ را می‌توان در دو گروه آسیب‌دیدگی‌های خفیف و شدید قرار می‌دهند. هر دو آسیب در حالت منقبض و سفت شدن عضلات و در ناحیه ضخیم‌تری، رخ می‌دهد. از جمله انواع آسیب‌دیدگی عضله همسترینگ عباتند از:

کشیده شدن عضله همسترینگ

وارد شدن ضربه‌های سبک‌تر و خفیف، باعث کشیدگی عضله همسترینگ می‌شود که علائم خفیف و قابل تحملی به همراه دارد. برای درمان کشیدگی عضله همسترینگ اغلب از روش‌های غیر تهاجمی استفاده می‌کنند.

پاره شدن عضله همسترینگ

ضربه‌های محکم و شدید در عضله همسترینگ و اجزای داخلی آن مانند تاندون‌ها تأثیر بالقوه‌ای خواهد گذاشت. به طوری که شاهد پارگی تاندون یا پارگی عضله همسترینگ خواهیم بود. در موارد حادتر از روش‌های جراحی برای ترمیم و بازسازی عضله استفاده می‌کنند.

 

شایع ترین علائم آسیب دیدگی عضله همسترینگ

میزان علائم ظاهر شده در اثر کشیدگی یا پارگی عضله همسترینگ، بسته به شدت آسیب‌دیدگی می‌تواند کم و زیاد، یا خفیف و شدید باشد. در برخی موارد با وجود کشیدگی جزئی عضله همسترینگ، بیمار هیچ نوع علائمی را احساس نمی‌کند. در این بخش از مطلب به شایع‌ترین علائم آسیب‌دیدگی عضله همسترینگ در موارد متوسط تا شدید خواهیم پرداخت.

  • احساس درد شدید به طور ناگهانی در زمان وارد شدن ضربه
  • مشاهده تورم و التهاب در قسمت پشت ران
  • کبود شدن رنگ پوست پشت ران به دلیل پاره شدن عروق خونی ریز در اثر ضربه
  • حساسیت داشتن به لمس دست
  • تضعیف عضلات پشت ران
علائم آسیب دیدگی عضله همسترینگ
علائم آسیب دیدگی عضله همسترینگ

چه افرادی در معرض خطر آسیب دیدگی عضله همسترینگ قرار دارند؟

مهم‌ترین زمان آسیب‌دیدگی عضله همسترینگ، زمان منقبض شدن عضلات بیان شد. از این رو، ورزشکارانی که در هر رشته ورزشی، ورزش‌های آمادگی جسمانی انجام می‌دهند، بیشتر در خطر آسیب‌دیدگی عضله همسترینگ قرار دارند. ورزشکاران با تغییر ناگهانی موقعیت اندام‌های بدن در حین فعالیت‌های ورزشی، عضلات خود را ابتدا منقبض و سپس حرکت می‌دهند. از طرفی، افرادی که سابقه آسیب‌دیدگی جزئی عضله همسترینگ دارند بایستی از روش‌های درمانی مناسبی استفاده کنند تا عضلات ترمیم و بهبود یابند. در غیر این صورت آسیب‌دیدگی جزئی به آسیب‌دیدگی شدید تبدیل خواهد شد.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
کیست گانگلیون چیست؟

 

چه دلایلی باعث آسیب دیدگی عضله همسترینگ می شوند؟

اغلب عواملی که باعث وارد شدن آسیب به عضله همسترینگ می‌شوند، با اجرای برخی استانداردهای تمرین‌های ورزشی قابل پیشگیری هستند. برخی دیگر به شرایط سنی، وضعیت بدنی و توانایی عضله‌ها مربوط می‌شوند. در ادامه به رایج‌ترین عوامل آسیب‌رسانی به عضله همسترینگ اشاره می‌کنیم.

  • انجام فعالیت‌های سنگین به واسطه داشتن مشاغل سخت و همچنین انجام تمرین‌های ورزشی سنگین باعث وارد شدن فشار بیش از اندازه به عضلات و در نتیجه تضعیف عضله همسترینگ می‌شود.
  • افرادی که قبل از انجام تمرین‌های ورزشی حرفه‌ای، به منظور گرم کردن و آماده سازی بدن، حرکات کششی انجام نمی‌دهند، با سفت شدن عضلات همسترینگ دچار کشش و پارگی عضله می‌شوند.
  • جذب انرژی و شوک عضله باعث خشک شدن عضله همسترینگ خواهد شد.
  • در برخی موارد، بخشی از عضله قوی و بخشی دیگر ضعیف می‌شود که نوعی ناهماهنگی بین عضلات به وجود می‌آید.
  • افزایش سن باعث ضعیف و ناتوان شدن عضلات بدن از جمله عضله همسترینگ می‌شود.

 

کشیدگی یا پارگی عضله همسترینگ چگونه تشخیص داده می شود؟

علائم کشیدگی یا پارگی عضله همسترینگ برای بیمار آزار دهنده خواهد بود و در برخی موارد مانع از انجام فعالیت‌های عادی روزانه خواهد شد. از این رو، فرد آسیب دیده با مشاهده اولین علائم درد عضله باید به پزشک متخصص ارتوپد مراجعه داشته باشد. پزشک پس از گرفتن شرح حال بیمار، اقدام به انجام معاینات اولیه فیزیکی از جمله حرکت دادن پا به جهت‌های مختلف می‌کند. سپس برای بررسی‌های دقیق‌تر از تست‌های آزمایشگاهی مانند تصویربرداری به روش اشعه ایکس، سی تی اسکن یا ام آر آی استفاده می‌کند. در بیشتر موارد با یک رادیوگرافی ساده می‌توان نوع آسیب‌دیدگی عضله همسترینگ را تشخیص داد.

این مقاله نیز برای شما مفید است:
راه های پیشگیری از آرتروز زانو

 

کشیدگی یا پارگی عضله همسترینگ چگونه درمان می‌شود؟

نتایج به دست آمده از روش‌های تشخیصی، کشیدگی یا پارگی عضله همسترینگ و همچنین میزان شدت این آسیب‌دیدگی‌ها را تعیین خواهند کرد. در بیشتر موارد، آسیب‌های وارد شده بر عضله همسترینگ به روش‌های غیر جراحی و غیر تهاجمی قابل درمان هستند و تنها در موارد نادر از روش‌های جراحی استفاده می‌کنند. در این بخش از مطلب به رایج‌ترین روش‌های درمان آسیب‌دیدگی عضله همسترینگ با نتایج مطلوب خواهیم پرداخت.

  • متوقف کردن ادامه تمرین‌های ورزشی و فعالیت‌های سنگین و داشتن استراحت کافی
  • استفاده از وسیله‌های کمکی مانند عصا در موارد مورد نیاز
  • مصرف داروهای تجویز شده توسط پزشک مربوطه برای کاهش درد و التهاب
  • استفاده از کمپرس‌های سرد برای کاهش درد و التهاب عضله
  • باندکشی عضله ران
  • انجام حرکت‌های فیزیوتراپی و استفاده از سایر خدمات تخصصی آن‌ها با هدف تقویت سازی و ارتقاء قدرت عضله همسترینگ
  • استفاده از روش جراحی در صورت پارگی تاندون، جدا شدن تاندون از عضله یا پارگی عضله همسترینگ
علائم آسیب دیدگی عضله همسترینگ
علائم آسیب دیدگی عضله همسترینگ

مراجعه به پزشک

در مطالب فوق به بررسی علائم آسیب‌دیدگی عضله همسترینگ و همچنین روش‌های تشخیص و درمان این عارضه پرداخته شد. احساس درد شدید، ایجاد تورم، کبود شدن پوست و حساسیت به لمس دست از شایع‌ترین علائم کشیدگی یا پارگی عضله همسترینگ هستند. دکتر مصطفی شاهرضایی متخصص ارتوپدی از دانشگاه علوم پزشکی تهران، تجربه و مهارت بالایی در جراحی تعویض مفصل زانو و جراحی رباط صلیبی زانو دارد. شما می‌توانید برای درمان آسیب‌دیدگی عضله همسترینگ به مطب دکتر شاهرضایی مراجعه کرده و از تخصص و تجربه ایشان در این زمینه بهره مند شوید. برای دریافت نوبت ویزیت با شماره‌های درج شده در سایت تماس حاصل نمایید.

لطفا امتیاز دهید