صافی کف پا عارضهای است که معمولاً به صورت مادرزادی در برخی از افراد وجود دارد. این اختلال معمولاً به دلیل نرمی مفاصل در ناحیه کف پا ایجاد میشود. افرادی که از عارضه صافی کف پا رنج میبرند در ناحیه کف از قوسی پا برخوردار نیستند. نبود قوس در کف پا باعث انتقال فشار زیاد به پا و دیگر بخشهای بدن میشود. درمان نشدن صافی کف پا باعث بروز مشکلاتی از قبیل ناراحتی در هنگام راه رفتن، کج شدن پاشنه، درد عضله، درد کمر و… میشود. به همین دلیل بهتر است برای درمان این عارضه هرچه سریعتر اقدام شود. امروزه روشهای متنوعی برای درمان صافی کف پا وجود دارد. در این مقاله به بررسی درمان صافی کف پا با جراحی میپردازیم. در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
جراحی صافی کف پا چگونه انجام می شود؟
افرادی که از عارضه صافی کف پا رنج میبرند با مراجعه به پزشک متخصص میتوانند برای درمان صافی کف پا به روش جراحی اقدام کنند. پزشک متخصص قبل از درمان صافی کف پا به روش جراحی، آزمایشات و تستهایی را برای تشخیص نوع صافی کف پا انجام میدهد. سپس با توجه به نوع صافی برای جراحی اقدام میکند. معمولاً بیشتر پزشکان جراحی صافی هر یک از پاها به صورت جداگانه انجام میدهند تا اختلالی برای راه رفتن ایجاد نشود. پزشک متخصص از روشهای متنوعی برای ایجاد قوس در کف پا استفاده میکند.

انواع روش های جراحی برای درمان صافی کف پا
درمان صافی کف پا به روش جراحی با توجه به نوع صافی و شرایط بیمار به شکلهای مختلفی انجام میشود. روشهای جراحی صافی کف پا عبارتند از:
- جراحی روی تاندون: یکی از راههای درمان صافی کف پا به روش جراحی، بلند کردن یا جلو کشیدن تاندونها است. در این روش برای ایجاد قوس در کف پا تاندون آشیل را در حین جراحی بلند میکنند. همچنین در مواردی برای جلو کشیدن تاندون تیبیالیس اقدام میکنند. معمولاً جراحی روی تاندونها به صورت ترکیبی با دیگر روشهای جراحی انجام میشود.
- استفاده از ایمپلنت: روش دیگری که برای اصلاح صافی کف پا استفاده میشود، استفاده از ایمپلنت است. معمولاً از ایمپلنت ساب تالار در بین دو استخوان تالوس و پاشنه استفاده میکنند. ایمپلنت ساب تالار از چرخش غیر عادی پاشنه پا جلوگیری میکند.
- جراحی فیوژن: یکی از روشهای جراحی برای اصلاح صافی کف پا، جوش دادن استخوانها است. در این روش استخوانهای که در دو طرف یک مفصل قرار دارند در حین جراحی به هم جوش میخورند. معمولاً افرادی که به صورت مادرزادی از عارضه صافی کف پا رنج میبرند، با این روش درمان میشوند.
- جراحی استئوتومی: یکی از روشهای جراحی برای اصلاح عارضه صافی کف پا است که در آن استخوانها برش داده میشوند. برشی که در استخوان ایجاد میشود باعث چرخش استخوان و اصلاح صافی میشود. استخوانی که در پاشنه پا وجود دارد در طی این جراحی برش داده میشود.
مزایای درمان صافی کف پا به روش جراحی
- جلوگیری از آسیب تاندون آشیل: یکی از دلایل آسیبدیدگی تاندون آشیل، عارضه صافی کف پا است. در این عارضه به دلیل انتقال نیروی زیاد به پا، تاندونها فعالیت بیشتری را انجام میدهند و در معرض آسیبدیدگی بیشتری قرار دارند. جراحی اصلاح صافی کف پا از آسیبدیدگی و فشار زیاد به تاندون پا جلوگیری میکند.
- اصلاح در کمر و پا: یکی از مشکلاتی که به دلیل صافی کف پا ایجاد میشود، درد کمر و پا است. پاهای بدون قوس نیروی زیادی را به پا و کمر ایجاد میکنند و باعث احساس درد در این نواحی میشوند. درمان صافی کف پا از فشار زیاد به پا و کمر جلوگیری میکند و باعث کاهش درد در ناحیه کمر، باسن، پا، زانو و مچ میشود.

عوارض درمان صافی کف پا به روش جراحی
- عفونت: یکی از عوارض جراحی صافی کف پا، عفونت است. در مواردی ممکن است شخص بعد از جراحی با عفونت، التهاب، ورم و کبودی همراه باشد. البته این عوارض بعد از مدتی از بین میروند. در صورت داشتن عفونت شدید باید به پزشک معالج مراجعه شود.
- دوره نقاهت طولانی: با توجه به نوع جراحی، برای اصلاح صافی کف پا تغییراتی در استخوان پاشنه، تاندون و… ایجاد میکنند. درمان و جوش خوردگی استخوان بعد از جراحی ممکن است کمی زمان بر باشد. به همین دلیل این جراحی دوران نقاهت طولانی دارد.
- جوش نخوردن استخوان: در مواردی ممکن است جراحی صافی موفقیتآمیز نباشد. در واقع ممکن است استخوانها بعد از جراحی جوش نخورند و نیاز به جراحی مجدد باشد.
هزینه جراحی صافی کف پا
هزینه جراحی صافی کف پا بر اساس فاکتورهای متعددی تعیین میشود. معمولاً شرایط جسمانی بیمار، نوع جراحی، مدل صافی کف پا، پزشک متخصص و محل انجام جراحی فاکتورهایی است که هزینه جراحی صافی کف پا را تعیین میکنند. برای اطلاع دقیق از هزینه جراحی صافی کف پا میتوانید به پزشک متخصص در این زمینه مراجعه کنید.

مراجعه به پزشک
قوس طبیعی که در کف پا وجود دارد، مانع از انتقال فشار و نیروی زمین به پا و دیگر اعضای بدن میشود؛ بنابراین بهتر است افرادی که از صافی کف پا رنج میبرند، با انجام جراحی صافی کف پا، برای ایجاد قوس در کف اقدام کنند. جراحی صافی کف پا باعث بهبود درد کمر، درد زانو، درد پا و ناراحتی در هنگام راه رفتن میشود. با مراجعه حضوری به مطب دکتر مصطفی شاهرضایی میتوانید برای درمان صافی کف پا به روش جراحی اقدام کنید. دکتر مصطفی شاهرضایی بعد از انجام معاینات و تشخیص نوع صافی برای درمان صافی کف پا به روش جراحی اقدام میکند.